Vanuit Limuru (Kenia)
Door: marjoleinperquin
Blijf op de hoogte en volg Marjolein
03 Januari 2012 | Kenia, Limuru
Hier dan mijn eerste berichtje sinds mijn vertrek vanuit Nederland en wel vanuit Limuru (Kenia)!! (Hoe tof is dat?!)
Ben dus veilig aangekomen in Kenia. Dat klinkt heel nongalant en relaxed, maar stiekem vind ik mezelf heel cool :P. Heb namelijk ook nog redelijk genant over cairo-airport moeten sprinten naar mijn overstap gezien mijn eerste vliegtuig een vertraging had van een ruim uur en mijn overstap-tijd 1 uur en 15 minuten was. Maar hey: made it!
Eenmaal in Nairobi mijn visum gehaald en godzijdank mijn bagage kunnen claimen en toen wachten op de mensen van African Impact die braaf rond 06:00 aan kwamen (had net gelezen dat Kenianen niet heel erg strikt zijn kwa tijd en ik verwachtte dan ook een pick-up tussen 06:00 en 08:00 ;)) Overigens is in diverse situaties al wel gemerkt dat BMT een feit is (Black-Mans-Time)
Onderweg naar Limuru non-stop met een gigantische grijns op mijn gezicht gezeten; ik ben hier echt!
Anyhow; om het verhaal niet al te lang te maken --> samen met 6 andere vrijwilligers (uit Denemarken, Ijsland, The USA en Australie) verblijf ik in Brackenhurst, Limuru. Heb hele lieve mede-vrijwilligers die me gisteren al braaf door een heimwee-moment hebben kunnen loodsen ;) samen met het geweldig lieve 'vergeet ons niet' boekje en mijn Flin-Ryder poppetje natuurlijk ;).
Het is hier adembenemend mooi en alles wat je leest en ziet over Afrika/Kenia is waar + meer. Het contrast met Nederland kan niet groter zijn; in alle opzichten. Best maf overigens om kerstbomen te zien staan met een temperatuur van 30 graden. Regels hebben ze hier ook maar weinig en ja: er lopen mensen over de snelweg. Over deze weg kun je overigens niet sneller dan 80 km/uur want de wegen zijn niet heel best :P. Kenia heeft een gigantische rijkdom aan natuur en de mensen zijn net nog mooier als dat ze op de foto's lijken. (Zal zo even proberen om een paar foto's toe te voegen).
De accomodatie is prima en briljant vergeleken bij de spaanplaat huisjes waar het overgrote deel van de bevolking in lijkt te wonen. Mijn bed staat tegen het raam en als ik wakker wordt heb ik het prachtigste uitzicht. Frederick is onze kok (ja ja) en kan prima koken dus ik zal niet verhongeren ;). De douche heeft een gebruiksaanwijzing (een uur van te voren een knop indrukken voor warm water; op deze en die manier vasthouden anders stroomt het water niet door, etc. etc.) Maar het water is warm en het water is schoon dus ik mag niet klagen :D.
Gisteren met een brak hoofd (zeer zeer weinig kunnen slapen sinds vorig jaar ;)) naar de theeplantages gelopen waar je je ogen uitkijkt over fel groene plantages. We liepen met een paar vrijwilligers naar de cottages beneden, waar we een groep kinderen tegenkwamen; jep; net zoals op de foto's: weinig, of niet-passende kleding en sommigen met bolle buikjes. Een heeel groot contrast met de accomodatie die wij hebben, nog geen kilometer verderop. Ik zei dan ook (nog niet helemaal in to my english): " Who... I did not expect to see this zo snel...." We leerden ze hoe ze onze camera moesten gebruiken en hebben ze met onze zonnebrillen kennis laten maken, die ze natuurlijk maar al te graag wilden hebben. We heten hier: Muzungu (blanken) en mijn witte benen, stijle haar en groene ogen zijn nog nooit zo aanbeden :P.
Vandaag zijn we naar Mukau geweest: een schooltje voor verstandelijk gehandicapte kinderen. De school (2 klaslokalen en 2 slaapkamers) moest schoongemaakt worden, dus we zijn druk bezig geweest. Water uit putten halen met emmers en gras maaien met een mes...
Morgen ga ik samen met Charity (een van de coordinatoren) naar het ziekenhuis waar ik vrijwilligerswerk zal gaan doen.
Ik heb nog zooooo veel meer te vertellen, maar merk dat dit verhaal al erg lang begint te worden en daarbij is het hier nu 18:00 en gaan we zo eten. De pagina's in mijn dagboekje worden zeer snel gevuld dus ik ben bang dat hij veels te klein is, maar dat zie ik als iets positiefs ;).
We zijn druk bezig met het regelen van een trip naar Mombassa (aan de kust) dus dat wordt of dit weekend, of het weekend daarop. Ik ben de enige die 5 weken hier verblijft, Jo (mijn kamergenootje) blijft 4 weken (jeej!) en de rest maar 2 dus ik heb alle mogelijkheden ;).
Ik laat snel weer van me horen!
03 Januari 2012 - 15:37
Sake:
Eerste reactie ;) Klinkt super allemaal. Leuk geschreven ook. Heel veel plezier!!! -
03 Januari 2012 - 15:43
Marthe:
Hoi Marjolein,
Wat ontzettend tof! Ik ga je zeker volgen!
Geniet van deze bijzondere tijd!
Liefs -
03 Januari 2012 - 16:04
Anne:
Wat boft die Flyn Ryder toch dat hij al die avonturen met je mag meebeleven.. Maare, klinkt goed allemaal!! Snel weer een volgend berichtje hoor! Take care (om in de engelse sferen te blijven ;) ) xxx! -
03 Januari 2012 - 16:08
Sjors:
Nice! Klinkt goed, vooral jouw introductie van Nederlands in Kenia. Prachtige foto's ook! -
03 Januari 2012 - 16:17
Jose En Peter:
he hallo lieverd,
leuk en spannend om je verslag te lezen, en die foto's.
en dat je goed bent aan gekomen, en dat je het allemaal leuk en mooi vindt.
hier in limburg is het pokke weer heel veel regen en storm.
dus geniet jij maar van de zon
dikke knuffel van ons uit sittard -
03 Januari 2012 - 16:37
Desiree:
Gatverdamme, ben echt een vrouw, dat ik bij je afscheid moest janken oke dan, maar nu weer bij je reisverslag... het moet niet gekker worden.
Meid echt GE-WEL-DIG allemaal!
En fijn dat je zo geniet, so soon ;) -
03 Januari 2012 - 17:07
Marjoke:
Wow, je bent er nog maar net en dan al genoeg meegemaakt! Geniet, geniet, geniet!
Liefs, Marjoke -
03 Januari 2012 - 17:54
Tina:
lieve marjolein,
wat leuk om dit allemaal te lezen!! vanaf nu ga ik je volgen waar je ook heen gaat....
GENIET want dit ga je waarschijnlijk niet vaak meemaken!!! liefs tina. -
03 Januari 2012 - 18:00
Petra:
Hey,
Wat super tof om nu al vanalles te lezen over je avonturen! :D Ik verheug me alweer op een volgend verslag :) Tip: Vergeet niet om je huidige locatie aan te passen ;) Al vind ik het wel spannend om te lezen dat de foto´s gemaakt zijn in Amersfoort :P
Xxxx -
03 Januari 2012 - 18:19
Mam:
Hoi lieverd, wat heerlijk om te lezen allemaal!!!! Geweldig meis, ik maakte me stiekum toch wel een beetje zorgen hè :) Ik heb je smsjes doorgestuurd naar iedereen zodat iedereen kon lezen hoe je reis was gegaan en heb daar ook al hele lieve reacties op gehad. Wat fijn dat je lieve medevrijwilligers heb en ik ben zo benieuwd naar al je verhalen. Ze kunnen mij niet lang genoeg zijn :) Love You en geniet dikke kussen van mij XXXXX -
03 Januari 2012 - 19:02
Je Pappie:
Great om dit allemaal te lezen, dat je het naar je zin hebt en met volle teugen van geniet, nu al, want het is eigenlijk pas begonnen. blijf jezelf, blijf ervan genieten, tot je volgende verslag. -
03 Januari 2012 - 19:04
Tina (Bakker):
Ok, ik raakte even erg in de war toen ik zag dat ik blijkbaar al gereageerd had op je bericht...?! Ik ben er niet aan gewend dat er soms nog een Tina is! ;) maar anyway, klinkt allemaal heel erg gaaf!!! Ik ben jaloers heur! Mooie foto's ook. Supergroen gebied man! Abnormaal. ENJOY! -
03 Januari 2012 - 22:26
Anneloes:
Een theeplantage naast je huis?! Hoeveel mensen kunnen dat nou zeggen? En die kindjes, daar wordt je toch verliefd op?! Meisje wat ben ik t -
03 Januari 2012 - 22:27
03 Januari 2012 - 22:28
Anneloes:
Een theeplantage naast je huis?! Hoeveel mensen kunnen dat nou zeggen? En die kindjes, daar wordt je toch verliefd op?! Meisje wat ben ik toch onwijs trots op je! Ik vond het heerlijk om je verhaal te lezen, ik kijk nu al uit naar je volgende verslag! Tot snel! Liefs, kus, knuffel! -
04 Januari 2012 - 07:39
Anne:
Oke, nog een berichtje, want ik zie de foto's nu pas; die foto van jou in de theeplantage is Briljant!!! xxx -
04 Januari 2012 - 12:01
Je Broer:
hee zus super gaaf ;) en maak je geen zorgen over hoelang het bericht word want we kunnen toch niet genoeg van krijgen, ken iemand die het toch wel 10 keer leest hihi je weet vast wel wie (mam) vind het echt gaaf en hoop dat je gewoon niet stil bent te slaan als je terug komt met je verhalen maar kan begrijpen dat je daar nog niet aan wil denken :) veel plezier zusJE laat zoveel mogelijk van je horen ben al benieuwt wat je nu aan het doen ben de groete van je grote broer :) :) -
04 Januari 2012 - 13:41
Opa:
Geweldig. Kon ik maar bij je zijn.
Heel veel plazier. -
04 Januari 2012 - 13:53
Oma:
heel fijn dat je het naar je zin hebt
raar hoor een kerstboon met 30 graden
meisje geniet er van en maak er iets moois van
tot ziens OMA -
04 Januari 2012 - 16:52
Els:
hoi lieve lein (marjo) we gaan met jou mee op reis ...vertel vertel vertel kuskuskuskus -
04 Januari 2012 - 17:34
Vera:
Leuk om te lezen hoe je het hebt in 'verweggistan'. Veel plezier, geniet er maar van ! -
04 Januari 2012 - 20:38
Henny En Ben :
Hi Lein, net je eerste mooie verslag gelezen. Het ziet er allemaal goed uit. Leuke foto's. Blijf genieten en maak veel verslagen en foto's, dan genieten wij er ook van mee. Groetjes en dikke kus van ons. -
05 Januari 2012 - 21:35
Corrie:
Hoi Marjolein,
Zag via Facebook deze link, geniet met volle teugen en wat leuk om te lezen!
En die foto's, prachtig hoor!
Liefs je buurvrouwtje Corrie. -
08 Januari 2012 - 14:09
Gerard En Lydia.:
Lieve Marjolein we lezen vol bewondering jou belevenissen en wensen jou een mooie en fijne tijd toe, veel liefs van ons. -
08 Januari 2012 - 15:13
Marije:
Wat een leuk verhaal! En ook echt leuke foto's! Heel veel plezier daar :D!! -
08 Januari 2012 - 19:09
Mam:
Hoi meis, wat een prachtige foto´s heb je toegevoegd!!!! Ik vond het heerlijk om je op skype te hebben gezien :P ook al was de verbinding niet constant zo goed. Zoveel verhalen en zoveel plezier en wat heerlijk dat je door zulke lieve mensen omringd word. Geniet maar meis van al die andere mooie mensen daar :) Love you very much, liefs van mij ;)