Golden Triangle - Reisverslag uit Delhi, India van Marjolein Perquin - WaarBenJij.nu Golden Triangle - Reisverslag uit Delhi, India van Marjolein Perquin - WaarBenJij.nu

Golden Triangle

Door: Marjolein

Blijf op de hoogte en volg Marjolein

16 Maart 2012 | India, Delhi

Namaskar! Dit is het Marathi of Kannada voor 'hallo'. India heeft namelijkk 23 officiele talen en daarnaast worden er nog minstens 1000 andere onofficiele talen gesproken.
Hallo dus wederom uit India, maar dit keer uit New Delhi! Hier ben ik afgelopen zondag samen met Janno en Loes aangekomen :).
New Delhi is duidelijk een stuk moderner en daardoor ook schoner en de wegen zijn een stuk beter. Echter kunnen de meesten chauffeurs hier nog altijd niet rijden en is het verkeer nog altijd dusdanig gaotisch dat we officieel gezien iedere seconde voor ons leven zouden moeten vrezen, ware het niet dat we er inmiddels al aan gewend lijken te zijn dat auto’s, koeien en mensen rakelings langs elkaar rijden/lopen..
We verblijven hier in een prima hostel waar we heel leuk moeten bellen om het warme water aan te laten zetten. Later kwamen we erachter dat we ergens in de muur, tussen tientallen schakelaartjes, een schakelaartje om konden zetten en zo onszelf van warm water konden voorzien :P.Het hostel bevindt zich aan het eind van een smoetzelig steegje. Aan het begin van dit steegje, met allerlei kleine zaakjes eraan, staat helaas een mannelijk pispaleis waarbij je niet blij wordt van de geur die je daar tegemoet komt, maar ach.. Het steegje komt wel uit op een leuke bazaar waar je alle mogelijke toeristische hebbedingetjes kunt kopen :) fijn fijn!
Op maandag hebben we niet veel uitgevoerd gezien de meeste bezienswaardigheden (temples e.d.) in Delhi dan gesloten zijn. Die middag leerden we zowaar een Nederlandse reiziger kennen en met hem zijn we nog naar de bioscoop gegaan, waar in de pauze onze bestelling opgenomen werd alsof je in een restaurant zat: hoe leuk is dat?!
Dinsdagochtend werd onze groep uitgebreidt met Liv (YES!) die na een gigantisch lange reis eindelijk, even dood als ieder ander na zo’n lange reis, zonder bagage aankwam in Delhi…. Die stond nog op Helsinki waar ze over had moeten stappen… Gelukkig is haar bagage de volgende dag afgeleverd :), maar dat is wel het laatste waar je op zit te wachten na zo’n lange reis!
Dinsdag overdag hebben we een sightseeing gedaan door New Delhi, waarbij we ondermeer de Lotus Tempel hebben bezocht. De Lotus temple is een vrij nieuwe tempel (1986) en schijnt een grotere trekpleister te zijn dan de Taj Mahal en de Eifeltoren (?). Echter is deze tempel nog niet zo boeiend als Liv, Loes en ik samen blijkbaar, want ook hier werden er weer stiekem fotos van ons gemaakt. Toen ik een gekke bek trok toen mobieltje nummer 10.000 onze kant op werd gehouden werden er ineens minstens 15 camera’s op ons groepje gericht… Toen ik later aan een paar mensen vroeg waarom iedereen toch met ons op de foto wilde zeiden ze: ‘You are so beautiful!’ Best een compliment natuurlijk maar waarom??? Ik had al wel door dat mensen graag blank wilden zijn, want overal worden whitning producten aangeboden.. Maar daarbij is de combinatie van blond-, (Liv), donker-, (Loes) en semi-rood (mijn) haar wel een aparte verschijning. Janno daarintegen lijkt niet of amper de aandacht te trekken. Het is soms wel leuk dat mensen ons zo bijzonder vinden, maar er zijn ook momenten dat we er stapelgek van worden. Zo stonden we gisteren met de taxi bij een tankstation en alle 10 werknemers stonden binnen no-time om onze taxi heen om minutenlang ongegeneerd naar ons te staren. Als je vervolgens recht in hun ogen terugkijkt blijven ze je nog altijd aanstaren… In Nederland kijkt ieder normaal persoon op een bepaald moment weg; hier niet. De normen en waarden liggen hier duidelijk anders en soms is dit behoorlijk irritant.
Die dinsdag hebben we nog een andere tempel bezocht, een mooie tuin met de schattigste eekhoorns bewonderd en hier heerlijk gerelaxed, de Gate of India (niet te verwarren met de Gateway of India in Mumbai) gezien en tot slot zijn we nog naar het graf van Mahatma Gandhi geweest. Mahatma Gandhi was een belangrijk politicus die zich tijdens zijn leven inspande voor de verzoening tussen moslims en hindoes.
Op woensdag stonden we weer vroeg op om naar Agra te vertrekken! Vandaag gingen we dan naar de Taj Mahal :)! Na een autorit van 4 uur, waarbij onze chagrijnige taxichauffeur om het half uur zn autodeur opende om eens flink naar buiten te roggelen, uit het niets Arabisch begon te jengelen en geen word met ons wisselde, arriveerde we in Agra wat verder een net zo smerige plaats is als Delhi/Mumbai, maar dan kom je bij…
De Taj Mahal… het meest magnifieke bouwwerk wat ik ooit gezien heb en in tegenstelling tot bij de meeste gebouwen had ik hier nog uren naar kunnen kijken. Het is heel onwerkelijk om hier dan eindelijk te zijn na hier zo lang naartoe geleefd te hebben. Ook als ik nu de foto’s terug kijk is het net alsof ik voor een poster sta, maar ik heb hem aangeraakt! De enige echte Taj Mahal ;).
Hierna gingen we nog naar het rode fort dat uitzicht biedt op de Taj Mahal. Die avond warden we, compleet gesloopt door de chauffeur gedropt in de buurt van het hostel waarbij hij ons schaamteloos om tip vroeg. We gaven hem 50 roepie (80 cent..) gezien we het eigenlijk belachelijk vonden na hoe hij ons met zijn rijvaardigheid had vervoerd. In de hoop hem noooooit meer t ezien. Na een gezellig avondje in een eettentje waar we inmiddels graga komen lagen we weer veel te laat op bed, want donderdag ochtend gingen we op weg naar Jaipur!
En een keer raden: de chauffeur van de vorige dag… reed ons naar Jaipur… We zaten nu NOG 2 dagen met deze man opgescheept..
Afijn : In Jaipur hebben we op olifanten gezeten (!) die ons naar de gate brachten van een ander fort. Op de olifanten word je vriendelijk heen en weer geshaked en we besloten dat het toch wel erg zielig was al vonden we het wel leuk om een keer gedaan te hebben… We zijn toch eigenlijk ook nix beter dan alle andere stomme toeristen :P. Onze olifant (Lucky) bracht ons heel lief naar boven en onderweg hadden we een prachtig uitzicht over de bergachtige omgeving. Het fort heeft een gigantische muur die eindeloos leek en waardoor we een idée kregen van hoe de Chinese muur eruit zou moeten zien.
In Jaipur gingen we nog naar de Pink City (een van de 3 delen van de stad) en hebben we de belangrijkste highlights gezien. We verbleven in een prima hotel waar we lekker konden bijkomen van 3 dagen vol van reizen en mooie gebouwen.
We zijn net door onze o zo gezellige chauffeur weer afgezet in de buurt van ons hostel en hebben hem tegen ons gevoel in iets meer fooi gegeven… hij had tenslotten donderdag een paar woorden met ons gewisselt ;).
Momenteel nog even in het hostel om het een en ander op te zoeken voor onze reis naar Nepal en Loes en Janno hebben hun spullen inmiddels alweer ingepakt en de nodige souvenirs gescoort: die gaan over een paar uurtjes naar het vliegveld om heel vroeg morgenochtend te vertrekken naar het vertrouwde Holland… Stom he hoe snel dat is gegaan eigenlijk?! Liv en ik ga morgen om 17:00 op de avondtrein naar Gorakpur (vlak bij de grens met Nepal). Dit zal 12 uur duren… ik ben beniewd… velen verhalen (goed en slecht) over gehoord en gelezen!
Ik hoop weer een paar foto’s te kunnen uploaden! Een dikke kus uit India :) ook van Liv!
P.s.: The Golden Triangle staat voor de steden Delhi, Agra en Jaipur; check, check, CHECK!

• 16 Maart 2012 - 14:34

Sjors:

Woot, weer de eerste met een reactie :) De foto's zijn nog aan het uploaden, ik ben benieuwd naar die van de Taj Mahal ;)
    XX

• 16 Maart 2012 - 14:55

Mam:

Hoi scheetje, wat kan je toch weer lekker vertellen!!!
    Inderdaad, lijkt mij ook wel af en toe irritant worden als je constant bekeken word en er elke keer maar weer gevraagt word om samen op de foto te gaan maar.......jullie zijn gewoon populair dat is toch gaaf !!!!:):)
    Hoop dat Janno en Loes ook een hele fijne vakantie hebben gehad, wat gaat het snel hè!!! En ik ben reuze blij dat Liv er nu is!
    Nou meis samen weer een nieuw avontuur en dat heet NEPAL :) Tijgers, neushoorns, prachtige vogels, ik hoop dat jullie ze allemaal gaan zien!!!
    Geweldig hoor, ik hoop dat jullie een hele goeie reis hebben morgen meis en laat maar gauw weer van je horen! ;) Oh ... Dennis belt net op dat hij een nieuwe baan heeft!!:) Goed hè van hem!!
    Nou tot gauw op skype/mail of sms
    Veel liefs en dikke kussen van mij XXX

• 17 Maart 2012 - 08:20

Je Pappie:

Haai wijvie,
    Lekker verhaal met prachtige foto's. Als ik de foto's zo zie dan viel de viezigheid in Thailand best wel mee. Dat je zo bekeken wordt moeten jullie maar op de koop toe nemen, je bent nu eenmaal een blanke dus een bezienswaardigheid. Heel veel plezier met Liv op de reis naar Nepal. Let goed op jezelf en op je spullen. Knuffel aan jullie allebei ...........je pappie.

• 17 Maart 2012 - 10:32

Opa:

Hallo Marjo. Wat heb je er weer een prachtig verhaal van gemaakt.
    Dus toch op de olifant. Geweldig.
    Dat aankijken lijkt me inderdaad vervelend. Maar je moet maar denken, ik ben het aankijken waard.
    Ik hoop alleen in de toekomst, dat je niet al de taxichaffeurs over een kam gaat scheren.
    Blijf genieten. Een stevige knuffel van opa

• 17 Maart 2012 - 14:25

Peter En Jose:

he lieve nicht,
    mooi om te zien dat jullie ondanks dat jullie zo bekeken worden, het reuze naar jullie zin hebben.
    en weer zoveel mooie dingen zien.
    lein wat ben je weer ervaringen rijker, wat een belevenissen allemaal.
    je pappie is een weekendje in limburg, morgen gaat hij met peet aar de rommelmarkt, kunnen ze ook even samen genieten, en ik och ik ga zorgen dat ze lekker eten krijgen.
    lein en liv, wens jullie maandag een hele goede reis, en hoop dat jullie nog heel veel genieten, mooie dingen gaan zien, leuke dingen doen. maak maar weer veel mooie foto's, kijk er weer naar uit
    hele dikke kus en knuffel uit een regenachtig limboland

• 17 Maart 2012 - 21:51

Vera:

Hoi marjolein,
    De tijd vliegt vast om, zeker als je zoveel ziet en meemaakt. Mooie foto's, geven een aardige indruk van de plekken die je gezien hebt.
    Goede trip naar Nepal. 12 uur in een trein is een flinke tijd en natuurlijk veel plezier in het laatste land dat je tijdens je reis aan doet.
    Groetjes van mij.

• 17 Maart 2012 - 22:15

Els:

Ha die lieve Lein (marjo)

Wat grappig is nu je verhaal te lezen ,in een veel meer, zelfverzekerde staat!!!dat
    Komt vast door je vrienden die jou nu nog meer vertsterken.ook vindt ik het grappig dat Liv hier eerst ;net als wij aan de zijlijn stond...en dat ze nu in je verhaal zit!
    Het lijkt wel een droom ......maar het is de pure werkelijkheid die jullie meemaken.
    Ik vindt het steeds weer reuze spannend WAT, jullie daar allemaal meemaken ..en ZIEN !!! fantastiezzzzzzzz .Het zijn ook weer prachtige fotoos HOOR !!van de bezienswaardigheden en van julllllllie!!
    hahaha zo als al meerdere schreven jij en de rest mogen toch gezien worden.Ik denk dat ze jullie ook zo mooi vinden !!!en jullie verrijken hun land ,om bij hun op vakantie visite te komen .......heb je daar aan gedacht??? ,want je bent hun gast en gasten geef je veeeeel aandacht .(oke tot vervelens toe) maar meis ..je bent nu op weg naar de volgende bezienswaardigheid In gorakpur
    en dat komt vast in je volgende vervolg verhaal HEERLIJK ook daar kijk ik weer naar uit .Lieve Lein blijf genieten laat je niet uit het veld meppen ,omdat ze je zo mooi vinden ,misschien als je fotoos van hun gaat maken ,houdt het wel op, en dan kunnen de volgende vakantie gangers hun bij hun nekvelletje pakken . hahaha geintje hoor meis geniet maar van de veeeel leukere dingen,en alle niet Nerderlandse diertjes om je heen ! dikke kuszzz van mij op je verdere reissssssssssssszzzzzxxx

• 18 Maart 2012 - 08:59

Oma:

wat heb je toch weer een mooi verhaal en mooie foto's
    en dat aanstaren ach dat gaat ook wel weer over
    maar het is wel vreselijk ongeorganiseerd en rommelig
    maar ja geniet er maar van want zo een reis zal je niet gauw meer maken
    en de tijd gaat hard
    maar blijf maar mooie verhalen schrijven
    dan kunnen wij ook een beetje mee genieten
    lieve schat ik kijkuit naar je volgende verhaal
    groetjes en een dikke knuffel van oma

• 19 Maart 2012 - 11:22

Roy:

Tof! Mooie gebouwen hebben ze daar zeg :)!
    Altijd leuk om op een lollifant te zitten toch?
    Nu op naar Nepal! Voor zover ik weet moet het echt schitterend zijn daar ;)
    Ach ik doe het dit jaar wel met Luxemburg.....(ben niet jaloers ofzo...)

Groetels! xx